29 Հունվարի, 2023 | Կիրակի

Wxnews

Շատ համեղ վարունգի մարինադ. Հեշտ ու պարզ տարբերակ, որ երբևէ փորձել եք

_ Վարունգ 800 գ

_ Սև հաղարջի տերև 2 հատ

_ Բալի տերև 2-3 հատ

_ Սխտոր 2 մեխակ

_ Սամիթ 1-2 հովանոց

_ Ծովաբողկի տերև 1 հատ

_ Թարխուն 1 ճյուղ

_ Կծու պղպեղ 2 կտոր

Մարինադի համար (1 լիտր ջրի համար)

_ Աղ 2 ճաշի գդալ

_ Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_ Անուշաբույր սև պղպեղ 4-5 հատ

_ Սև պղպեղի ոլոռ 4-5 հատ

_ Մեխակ 1-2 հատ

_ Մանանեխի սերմեր 1 թեյի գդալ

_ Դափնու տերև 2-3 հատ

_ Քացախ 9% 100 մլ-ը՝ 3 լիտրին չափով:

 

Ինչպես պատրաստել

_ Ուշադիր լվանալ վարունգները, այնուհետև կտրել ծայրերը, վրան լցնել սառը ջուր: Այսպեսով թողեք դրանք 1-2 ժամ:

_ Բանկաները լվանալ սոդայով կամ մանրէազերծել: Կափարիչները դնել եռացող ջրի մեջ և ստերիլիզացնում:

_ Բանկայի ներքևի մասում դնել հաղարջի տերևներ, այնուհետև բալի տերևներ, սխտորի մի քանի պճեղ, սամիթի հովանոցը, ծովաբողկի տերևը, թարխունի մի ճյուղ:

_ Դրանից հետո, խիտ, բայց առանց շատ սեղմելու շարել վարունգները բանկայի մեջ: Բանկաները լցնելու գործընթացում վարունգների հետ միասին ավելացնել սև հաղարջի մեկ տերև, սխտորի մի քանի պճեղ և մի կտոր կծու պղպեղ:

_ Հենց որ բանկաները լցվեն, վերևում դրեք սամիթի հովանոցը և ծովաբողկի տերևը: Եռացրած ջուր լցնել, ծածկել կափարիչով և թողնել 15 րոպե տաքանա:

_ Թափել ջուրը, նորը լցնել բանկաների մեջ և թող 15 րոպե մնա: Մինչ այդ պատրաստել մարինադ. յուրաքանչյուր լիտր ջրի համար ավելացնել 2 ճաշի գդալ աղ և մի ճաշի գդալ շաքար, համեմունք, սև պղպեղ, մեխակ, դափնու տերև և մանանեխի սերմեր:

_ Թող այն եռա և եփեք 3 րոպե: Մնում է բանկաները լցնել եռացրած մարինադով, այնուհետև ավելալցնել քացախը` 3 լիտրին 100 մլ չափով: Թող առանց կափարիչի մնա 1 րոպե, ապա փակել կափարիչներով:

_ Փակված բանկաները շրջել և թողնել, որ ամբողջովին սառչի: Ոչ մի դեպքում պետք չէ որևէ բանով ծածկել վերևից: Բանկաները սառչելուց հետո կրկին շրջել ուղիղ վիճակի: 1,5-2 ամիս անց վարունգները պատրաստ կլինեն:

Բարի ախորժակ

Facebook
Twitter

Լրահոս