Breaking News

Ֆալաֆել՝ բուսակերների կոտլետներ

Խորհուրդ է տրվում ուտել հումուսի, հազարի և պիտա հացի հետ: Քյաբաբից հետո ֆալաֆելն արաբական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստն է Եվրոպայում:

Պատրաստման քայլեր

Լվացած սիսեռը թրջել և թողնել գիշերը ջրի մեջ: Ջրի միջից հեռացնել հատիկներից պոկված կեղևը: Քամել, չորացնել և ճզմել սիսեռն այնպես, որ դառնա չոր խյուս:
Կտրտած գինձն ու մաղադանոսը խառնել սիսեռի հետ: Սխտորն ու սոխը կտրտել, խառնել քիմիոնի, սոդայի, աղի, պղպեղի հետ և ավելացնել մնացած զանգվածին: Ամենը լավ խառնել և դնել սառնարանը 2 ժամով:
Ձեռքերը թեթևակի թրջել, ստացված խառնուրդից գնդիկներ պատրաստել և տափակացնել:
Կաթսայի մեջ լցնել մեծ քանակությամբ արևածաղկի ձեթ (մոտ 3սմ): Ֆալաֆելը տապակել տաք ձեթի վրա մինչև դառնա մուգ դարչնագույն:
Մատուցման եղանակը՝ չորացնել և մատուցել ափսեի մեջ:

Check Also

Երեկ Բաքվից վերադարձած ռազմագերիներից մեկը ձերբակալվել է․ ՔԿ

Երեկ Հունգարիայի կառավարության միջնորդությամբ Բաքվից վերադարձած 5 հայ ռազմագերիներից մեկը ձերբակալվել է, նշել է Քննչական …