Breaking News

Տնական կետչուպ խնձորով. Ձմռան համար անպայման պատրաստեք սա

Խնձորով թանձր ու բուրավետ կետչուպը ձեզ շատ դուր կգա: Ես չեմ դադարում փորձարկել տարբեր բաղադրատոմսեր, բայց այս մեկը մի քանի տարի անընդմեջ օգտագործվում է ամեն աշուն: Այլ կերպ չէր լինի, որովհետև սոուսն անթերի համ ունի: Կետչուպի համար պետք է ընտրել հասած ու մսոտ լոլիկը, որ քաղցր է: Խնձորները կարելի է վերցնել Անտոնովկա, դրանք լավն են իրենց քաղցրության և թթվայնության համադրությամբ: Պետք չէ ափսոսել կետչուպի համար նախատեսված համեմունքները, դրանք ունեն մի կարևոր խնդիր ՝ համը հավասարակշռել, ավելացնել թանձրություն:

Նշում. Բաղադրության մեջ բացարձակապես չկա օսլա և նվազագույն շաքար, մինչդեռ խանութի կետչուպում այս բաղադրիչը լոլիկից հետո երկրորդ տեղում է: Անհրաժեշտ բաղադրությունը՝ Լոլիկ 4 կգ, Խնձոր 500 գ, Աղ 50 գ, Շաքար 100 գ, Քացախի էսենցիա 1 ճաշի գդալ, Սև պղպեղ 8 հատ, Մեխակ 2 հատ, Մաղադանոս 1 փունջ, Ռեհան ըստ համտեսի, Սխտոր 4-5 պճեղ:

Պատրաստման եղանակը՝ Խնձորները մաքրեք կեղևից և անցկացնել մսաղացով: Հաջորդ քայլով լոլիկն աղալ մսաղացի մեջ: Ստացված խյուսը լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել և եփել ցածր ջերմության վրա մեկ ժամ: Կափարիչ մի դրեք կաթսայի վրա: Լոլիկի եռացրած զանգվածը քամել մաղով: Մնացած թանձր զագվածը տրորել փայտե բահիկով: Խառնուրդը վերադարձնել կրակին, կրկին եռացնել: Ավելացնել աղ, շաքար, պղպեղի հատիկներ և մեխակ:

Մանրացնել սխտորը և կանաչաիները: Բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ և եփել 4-5 րոպե: Հեռացնել կաթսան կրակից, լցնել քացախի էսենցիան, խառնել: Կետչուպը լցնել ստերիլացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր, փաթաթել, թողնել սառչի: Սեզոնի ընթացքում ես փորձում եմ ավելի շատ տնական կետչուպ պատրաստել: Սոուսը հիանալի է մակարոնեղենի, կարտոֆիլի, շիլայի և սոուսի և ապուրի համար: Հուսով եմ ՝ ձեզ դուր կգա բաղադրատոմսը: Տնական կետչուպը խնձորով պատրաստ է: Բարի ախորժակ:

Check Also

Կինը գեղեցկության սրահին դատի է տվել և ստացել 271 հազար դոլար փոխհատուցում

Հնդկաստանում կինը վատ սանրվածքի համար դատի է տվել վարսավիրանոցին և այժմ 271.000 դոլար փոխհատուցում է …